Pagini

joi, 30 august 2012

Castraveti murati in borcane de 800 g

Este toamna, este timpul sa ne pregatim camara pentru zilele friguroase ale iernii. De aceea, astazi reteta de acasa se numeste Castraveti murati in borcane de 800 g. Mare atentie: ingredientele sunt pentru un singur borcan de 800 g. Asadar, pentru mai multe borcane aveti grija la cantitati.

Ingrediente:

- 0,5 kg castraveti 
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 50 ml otet
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa potrivita
- 3 bucati hrean (aprox 5 cm)
- 2 lingurite boabe de mustar
- crengute de marar
- boabe de piper

Pasul 1 Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI IN BORCANE DE 800 g: Pregatirea castravetilor si aranjarea lor in borcane
Spalam castravetii in apa rece si ii lasam la scurs. 

Curatam hreanul si il taiem betisoare de aproximativ 5 cm.

Curatam ceapa si o taiem solzisori.


Curatam usturoiul si i-l taiem fasiute sau il punem intreg.


Acum luam borcanul si punem in el cateva crengute de marar uscat, 3 bucati de hrean, jumatate din ceapa taiata solzisori, o lingurita de boabe de mustar si jumatate din usturoi. Apoi aranjam castravetii in borcan, de preferat cu cotorul, putin taiat, in sus. Adaugam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, hreanul, boabele de mustar si apoi punem deasupra sarea, zaharul si otetul. Apoi turnam apa rece pana acoperim castravetii.

Pasul 2 Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI IN BORCANE DE 800 g  : Fierberea borcanelor cu castraveti
Punem capacele borcanelor si le punem intr-o cratita cu apa pe foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana ce castravetii devin usor galbui. Acest lucru se va intampla la 10 - 15 minute dupa ce a inceput sa fiarba apa. Apoi luam borcanele cu mare grija si le punem cu fundu-n sus, cu capacul in jos pe un prosop intr-o tava si le lasam asa timp de 2 ore. Apoi le intoarcem in picioare si le dam la rece in camara. Castravetii se pot folosi dupa 2 zile. Acrisori, tari si crocanti, numai buni la salata de boeuf sau la friptura, etc.


Pofta Buna la Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI IN BORCANE DE 800 g  !

3 comentarii: