Pagini

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Ouale de prepelita


Oul este unul dintre alimentele cele mai folosite, bogat in fosfor, fier si vitamine. Spre deosebire de ouale de gaina, Ouale de prepelita sunt mult mai bune si au un continut mult mai complex de principii active. Ouale de prepelita nu au contraindicatii. Sunt foarte bune pentru sanatate deoarece pe langa mineralele esentiale adica zinc, calciu, potasiu si sulf, ele contin si un intreg complex de vitamina A, B, D3 si E. persoanelor care sufera de alergii, le esete recomandat sa evite ouale de gaina, dar pot consuma in schimb oua de prepelita. Acestea pot fi folosite pentru un numar mare de afectiuni:


     Persoanele care sufera de diabet sau care sufera de alte boli in regimul carora ouale le sunt interzise, pot folosi fara probleme ouale de prepelita.



  Ouale de prepelita ajuta de asemenea la curatarea colesterolului de pe peretii vaselor sanguine. Ele ajuta inima sa functioneze normal, iar dupa perioade indelungi de stres si epuizare, ouale de prepelita revigoreaza organismul. Regleaza de asemenea digestia si aciditatea gastrica.

   Dupa o interventie chirurgicala, ouale de prepelita grabesc recuperarea. Ele sunt foarte benefice si in cazul bolnavilor de TBC sau dischinezie biliara, dar si celor care sufera de afectiuni ale ficatului si ale rinichilor.
     S-a constatat ca femeile insarcinate care consuma aceste oua, vor naste mai usor si vor alapta mai mult timp.


Spre deosebire de oul de gaina, un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai mult fier si de 15 ori mai multa vitamina B2.
    Se recomanda ca ouale de prepelita sa fie consumate crude dimineata pe stomacul gol, dar pot fi folosite si fierte sau prajite.

      Ca gramaj, un ou de prepelita are 12 grame iar unul de gaina 62 grame. 

Ca pret, un ou de gaina costa proximativ 0,6 lei iar un ou de prepelita 0,3 lei. Deci, o omleta din 5 oua de prepelita este de doua ori si jumatate mai scumpa decat o omleta dintr-un ou de gaina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu