Pagini

luni, 2 aprilie 2012

Drob de miel


Astazi la Reteta de Acasa va prezentam un preparat traditional; este vorba despre Drob de miel care merge foarte bine alaturi de multe feluri de mancare pe masa cu ocazia sarbatorilor de Pasti.

Ingrediente:


- maruntaie de miel
- 3-4 cepe
- 3-4 oua fierte tari
-4-5 oua crude
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- ceapa verde
- sare
- piper
- 1 prapure de miel


Pasul 1 Reteta de acasa : DROB DE MIEL: Pregatirea ingredientelor
Organele de miel se spala bine in apa rece, apoi se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece fara sare; se fierb aproximativ 20-30 minute. Pentru a indeparta mirosul de miel, inainte de fierbere, organele de miel pot fi puse pentru 10-15 minute intr-un vas in care a fost facuta o solutie formata din 3 parti de apa si o parte de otet. 
   


Dupa ce au fost fierte, organele sunt date prin masina de tocat.

Apoi sunt amestecate cu verdeata taiata marunt.


Apoi se adauga ouale crude si se amesteca. Punem putina sare si un pic de piper si amestecam din nou.

Dupa aceea punem praporele intr-o tava de cozonac.

Punem compozitia de drob (doua treimi), apoi asezam ouale fierte in linie dreapta si apoi acoperim cu restul de compozitie.



Puteti folosi tava de cozonac sau o tava rotunda.


Pasul 2 Reteta de acasa :   DROB DE MIEL  : Coacerea drobului
Tava cu drobul de miel se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana se rumeneste praporele. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie felii.






Pofta Buna la Reteta de acasa :   DROB DE MIEL  !
Paste fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu