Pagini

miercuri, 23 noiembrie 2011

Raffaello

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna, Raffaello. Foarte usor si repede de preparat, fara fierbere sau coacere. Rapida si gustoasa! Reteta de acasa, Raffaello!

                                            


Ingrediente:


- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 200 g lapte praf
- 200 g nuca de cocos
- 1 plic zahar vanilat
- alune, nuci sau stafide (facultativ)




Pasul 1 Reteta de acasa : RAFFAELLO: Prepararea aluatului

Pentru prepararea Retetei de acasa Raffaello, avem nevoie de un vas in care vom pune untul si il frecam bine cu lingura de lemn.
Apoi adaugam zaharul pudra, laptele praf, zaharul vanilat si 150 g nuca de cocos (restul de 50 g va fi pentru tavalirea bombitelor).  


Si amestecam pana cand avem un aluat omogen.


Pasul 2 Reteta de acasa : RAFFAELLO: Realizarea bilutelor Raffaello

Urmatorul pas in realizarea Retetei de acasa Raffaello este realizarea bilutelor. Se ia cate o lingurita de aluat in mana si se fac bilute mici, ca niste bombite. Din toata compozitia vor iesi aproximativ 50-60 de bilute.

In mijlocul fiecarei bombite se poate pune o aluna sau o stafida sau un miez de nuca, depinde de gustul fiecaruia, sau pot fi lasate simple.
Dupa ce ati facut biluta, aceasta se tavaleste prin nuca de cocos ramasa (cele 50 g) si se pun pe un platou.


Bilutele Raffaello se pot tavali si prin nuca de cocos colorata si astfel vor fi mai atractive, mai ales pentru copii!


Asadar, in loc sa cumparam bomboanele Raffaello de la magazin, putem sa le preparam foarte repede acasa, mai gustoase si mai proaspete!



                      Pofta buna la Reteta de acasa RAFFAELLO!

21 de comentarii:

  1. sper sa fie la fel de gustoase precum arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar sunt! Faceti o portie si veti vedea!

    RăspundețiȘtergere
  3. cate bomboane ies din compozitia aceasta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In jur de 50, dar depinde cat de mari le faceti. Daca le faceti mai micute, ies mai multe. Sarbatori fericite!

      Ștergere
  4. sunt gustoase!!! le recomand

    RăspundețiȘtergere
  5. Si daca nu am momentan in casa lapte praf,pot sa folosesc lapte lichid sau nu???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu puteti folosi lapte lichid deoarece compozitia trebuie sa iasa destul de groasa, de consistenta, pentru a fi modelata in mana si pentru a face bilutele. Daca veti folosi lapte lichid va iesi o compozitie foarte moale si nu veti putea realiza bilutele rafaello.

      Ștergere
    2. Foloseste ,,, lapte condensat ,,, este mult mai bun si mai usor de lucrat cu el !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Nu, nici iaurt. Lapte praf!

      Ștergere
    2. Da se poate inlocui laptele praf ,eu fac de multi ani ,,,raffaello ,,, si folosesc numai < lapte condensat >este mult mai bun si bomboanele ies foarte fine ,reducind din cantitatea de zahar ,success.

      Ștergere
  7. eu am pu visine in loc de alune
    au iesit geniale!

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte bune miau iesit si am 5 anisori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravoooo! Daca ai doar 5 anisori si ai facut bilute Rafaello, trebuie sa te felicit! Ia uite si niste sandwich-uri simpatice: http://reteta-de-acasa.blogspot.ro/2012/01/sandwich-uri-zambitoare.html , http://reteta-de-acasa.blogspot.ro/2012/01/sandwich-animale-1.html , si multe altele vei gasi la retete copii. Pofta buna!

      Ștergere
  9. Eu le-am facut cu alune sarate in mijloc, ca n-am gasit migdale la supermarket si au iesit destul de gustoase. Le-am tinut si la frigider 30 de minute sa se intareasca. E o reteta foarte usoara!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca au iesit foarte bune! Reteta este intr-adevar foarte usoara!

      Ștergere
  10. Am 13 ani si vreau sa incerc reteta . Am cumparat ce imi trebuie si o sa ma apuc de gatit :3 . Sper ca mama sa fie incantata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ti-au iesit bomboanele Raffaello? Cred ca super bune si frumoase si mama a fost sigur foarte incantata!!!

      Ștergere