Pagini

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Negresa

Despre Reteta de acasa : Negresa:
Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna, este vorba despre o prajitura cu cacao si cu glazura de ciocolata, care datorita culorii inchise pe care o are, se numeste Negresa! 



Ingrediente:


- 3 oua
- 500 g zahar tos
- 250 ml lapte (1/2 cana)
- 3 linguri cacao
- 1 pachet de unt sau margarina
- 1 plic praf de copt
- 200 g faina
- 100 g nuci macinate


PREPARARE Reteta de acasa : NEGRESA

Pasul 1 Reteta de acasa : NEGRESA: Prepararea Negresei

Pentru prepararea retetei de acasa Negresa, avem nevoie de o cratita in care punem untul (sau margarina), zaharul si laptele. Toate aceste se pun la fiert pana se topeste zaharul. 

Se dau 2-3 clocote. Din aceasta compozitie se opresc intr-o craticioara de metal 16 linguri, care va fi glazura Negresei. In compozitia ramasa se adauga dupa racire:
- 3 galbenusuri (punem primul si amestecam, apoi al doilea si amestecam, apoi al treilea isi amestecam);
- un praf de copt (stins cu putina zeama de lamaie);
- 200 g faina;
- si 100 g nuci macinate.

Se amesteca bine. Apoi se pun albusurile batute spuma. 

Pasul 2 Reteta de acasa : NEGRESA: Coacerea Negresei

Aceasta compozitie se pune in tava unsa cu putina untura sau ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor. 


Se lasa la foc mic pana cand se desprinde de pe marginea tavii.
Cand e gata coapta, se scoate din cuptor si din tava.  

 Pasul 3 Reteta de acasa : NEGRESA: Decorarea Negresei
Apoi craticioara cu glazura se pune  pe foc, se adauga 3 linguri de cacao si se amesteca. Cand cacaoa s-a incorporat omogen, luam glazura de pe foc si o intindem pe prajitura. Peste glazura putem sa punem nuca macinata (sau taiata marunt dupa ce a fost prajita putin in cuptor; are un gust foarte bun!) sau bombonele de ciocolata sau ornamente colorate sau nuca de cocos, depinde de gustul fiecaruia.

                      





Pofta buna la Reteta de acasa NEGRESA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu