Pagini

miercuri, 16 noiembrie 2011

Macrou marinat

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna pentru amatorii de peste. Macrou marinat

                                          

Ingrediente:

- 1 kg peste (macrou)
- 200 ml ulei
- 200 ml apa
- 100 ml otet
- 1 ceapa 
- foi de dafin, 
- 25 boabe de piper  
- 10 boabe de ienibahar



PREPARARE Reteta de acasa : MACROU MARINAT

Pasul 1 Reteta de acasa : MACROU MARINAT: Pregatirea pestelui
Se dezgheata pestele si se curata, apoi se taie bucati ca in imaginea de mai jos. 

Apoi se sareaza si se lasa sa stea asa la rece de seara pana dimineata. 
   
Pasul 2 Reteta de acasa : MACROU MARINATPregatirea compozitiei
A doua zi, se ia o cratita in care se pune uleiul, apa, otetul, o ceapa curatata si taiata julien, boabele de piper si ienibaharul. Pestele se spala de sare si se pune la fiert la foc mic in aceasta compozitie. 

Dupa aproximativ 3 ore de fiert, macroul marinat se ia de pe foc si se da la rece. Poate fi consumat imediat ce s-a racit sau poate fi pus in borcane cu capac pentru a fi consumat in perioada urmatoare. Atentie: macroul marinat se fierbe la foc mic si nu se amesteca; din cand in cand se misca putin cu cratita, dar nu se amesteca cu lingura.

Pofta Buna la Reteta de acasa : MACROU MARINAT!

27 de comentarii:

  1. Buna ziua,
    Mi se pare tare tare interesanta reteta dar as vrea sa stiu daca nu este prea mult timpul de fierbere si nu se sfarâma pestele. Va multumesc si va doresc o zi buna

    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, timpul de fierbere nu este prea mare, insa daca pestele nu este prea mare atunci poate sa fiarba si mai putin. In ceea ce proveste sfaramarea, nici o problema, caci macroul se fierbe la foc mic si nu se amesteca. Toate cele bune!

      Ștergere
    2. bineinteles ca trei ore e ffff mult....pestele se stie f bine ca se gateste f repede

      Ștergere
    3. Intr-adevar pestele se gateste destul de repede in general, dar aici este vorba despre PESTE (MACROU) MARINAT. Asadar pentru un gust deosebit si pentru a putea fi pastrat un timp indelungat, este nevoie de un timp de preparare mai lung. Pofta buna!

      Ștergere
    4. Datorita otetului nu se faramaprin fierbere, mai ales daca nu amestecati. Poate fi cam mult 3 ore dar depinde de cat de mare este pestele. Se fierbe pana când scade apa si ramane doar uleiul. Eu am facut reteta acum multi ani dar am pierdut/o. Este foarte bun pestele marinat in acest mod si poate fi pastra timp indelungat. Multumesc Alina !

      Ștergere
    5. Datorita otetului nu se faramaprin fierbere, mai ales daca nu amestecati. Poate fi cam mult 3 ore dar depinde de cat de mare este pestele. Se fierbe pana când scade apa si ramane doar uleiul. Eu am facut reteta acum multi ani dar am pierdut/o. Este foarte bun pestele marinat in acest mod si poate fi pastra timp indelungat. Multumesc Alina !

      Ștergere
    6. Cu mult drag, Iolanda! Intr-adevar timpul de fierbere poate varia de la doua la trei ore, depinde de peste. Spor la bucatarit!

      Ștergere
    7. prin fierbere indelungata in apa cu otet ,oasele pestelui se macereaza si devn comestibile ca la sardelele in ulei sau orice peste la conserva ...sata e motivul fierberii la foc mic

      Ștergere
  2. e f mult 3 ore! Pestele ala se face praf in 3 ore! In 5 minute pestele este fiert ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, pestele fierbe destul de repede, dar aici este vorba de peste marinat asa ca trebuie sa fiarba la foc mic mai mult timp pentru a se pastra pe iarna.

      Ștergere
    2. Mare specialist in peste esti! Da 3 ore se fierbe la foc mic si fara sa bagi lingura in el.

      Ștergere
    3. Când am făcut príma oară marinata asta, la fel de reticentă am fost privitor la timp... fără nici o grijă lăsați-l la foc mic 3 ore! E o bunătate şi bucățile de peşte rămân intacte🙏!

      Ștergere
  3. Super rețeta! Am facut de 4 ori pana acum!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Si noua ne place pestele marinat. Folosesc aceasta reteta de multi ani! Spor la bucatarit si pofta buna!

      Ștergere
  4. Este foarte bun, soacra mea face aceasta reteta.
    Acoperim cu capac sau nu? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara. Da, acoperim oala cu capac. Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Alina!Vreau da fac mai mult.Cum îl pastrez mai mult timp? Tb pus fierbinte in borcane sterilizate?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Anca! Poti sa pui pestele in borcane si sa le fierbi jumatate de ora la bain marie. Pui borcanele intr-o cratita in care ai pus un prosop de bumbac si torni apa intre borcane cam 3/4 din inaltimea borcanelor. Si le pui la foc. Le lasi cam 30 min la foc mic din momentul in care clocoteste apa. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu pun compoziția fierbinte peste pestele așezat în borcane , închidem borcanele ermetic ,putem servi de a doua zi .

    RăspundețiȘtergere
  9. Când pui peștele la focul mic cu toate ingredientele și cu capac, abia după 1,5 ore începe să fiarbă. Am făcut, este foarte gustos, rămâne intact.

    RăspundețiȘtergere
  10. Facea mama pe timpul lui Ceausescu din stavrid sau merluciu ,asa era il fierbea 3 ore!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cit timp îl putem pastra( nu la frigider)??

    RăspundețiȘtergere