miercuri, 8 octombrie 2014

Compot de Dovlecei

Fiindca este toamna si pregatim o gramada de muraturi si dulceturi pentru perioada rece ce va veni in curand, va invit sa pregatim si niste compot, de data aceasta Compot de Dovlecel. Pentru unii poate ca suna putin ciudat, fiind data asocierea celor doua cuvinte, compot si dovlecel. Asa credeam si eu pana cand strabunica a adus din camara un borcan de compot, l-a desfacut si m-a invitat sa gust fara sa-mi spuna ce fel de compot este, deoarece stia ca nu sunt o mare amatoare de dovlecei. Dupa ce am gustat am fost 100% sigura ca este compot de ananas, dupa gustul minunat pe care-l avea si dupa aspectul cubuletelor de culoare galbuie. Este absolut delicios! Va invit sa-l incercati. Puteti face doar 2 sau 3 borcanele, insa cu siguranta veti face si o a doua portie, mult mai mare! Astept sa-mi scrieti daca v-a placut! Si inca ceva: nu numai ca este foarte gustos si sanatos, dar acest Compot de Dovlecel se prepara si foarte simplu!


Ingrediente:

(va spun cantitatile pentru 5 dovlecei, cati am folosit eu)
-         5 dovlecei de marime potrivita
-         2 pliculete sare de lamaie

-         Zahar dupa gust