joi, 27 februarie 2014

Supa Crema de Legume

Astazi la Reteta de Acasa vom pregati un preparat foarte gustos si foarte sanatos. Este una dintre cele mai simple si usor de preparat retete de supe: Supa Crema de Legume. Potrivita atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, Supa Crema de Legume poate fi preparata ca  Supa Crema de Legume de Post sau ca Supa Crema de Legume cu Smantana.  


Ingrediente:

- 5 morcovi
- 3 patrunjei
- 2 teline
- 1 ardei gras
- 6-8 cartofi
- 2 cepe
- 10-15 catei de usturoi
- sare, piper

miercuri, 19 februarie 2014

Gogosi pufoase

Inca o reteta de ceva dulce?! Da! De data aceasta haideti sa facem niste Gogosi pufoase. Foarte usor de pregatit si foarte gustoase, Gogosile sunt oricand binevenite si pe placul tuturor. Simple sau cu gem, gogosile sunt delicioase. Iata reteta:



Ingrediente:

- 500 g faina
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 250 ml lapte caldut
- 25 g drojdie
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita sare
- coaja de lamaie

sâmbătă, 15 februarie 2014

Tort Corpul Omenesc

Tortul este desertul deosebit care poate fi oferit cu foarte multe ocazii, insa de fooooarte multe feluri pot fi torturile ca si decor, ca design. Interesant este forma unui tort care are ca si tematica.. Corpul omenesc. Iata ce Torturi Corpul Omenesc deosebite pot iesi cu putina imaginatie!  

Tort Dinte:


Tort Pumn:


Tort Cap:


Tort Ochi:


Tort Brat:


Alte modele cu tema Corpul Omenesc gasiti la Modele Tort.



sâmbătă, 1 februarie 2014

Ciorba de Pleurotus

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta de ciorba. Este o reteta mai deosebita, deoarece nu este una din clasicele ciorbe (ciorba de fasole, ciorba de perisoare, ciorba de pui etc) ci o Ciorba de Pleurotus. Este foarte gustoasa, seamana la gust cu ciorba de burta si se prepara foarte repede.



Ingrediente:

- 500 g ciuperci Pleurotus
- 2 capatani de usturoi
- 3 linguri smantana
- putina sare
- 1 lingura otet
- frunze de patrunjel verde