sâmbătă, 19 octombrie 2013

Tort Halloween

Mai sunt doar cateva zile pana la ... Halloween! Asa ca, va invit sa vedeti cateva modele de decorat tortul pentru aceasta ocazie. Torturile sunt impartite pe 11 categorii in functie de tema:

1.  TORT HAPPY HALLOWEEN:


Alte modele pentru TORT HAPPY HALLOWEEN: gasiti pe Modele Tort

2.  TORT HAUNTED HOUSE



Alte modele pentru TORT HAUNTED HOUSE: gasiti pe Modele Tort

3.  TORT PAIANJEN:



Alte modele pentru TORT PAIANJEN: gasiti pe Modele Tort

4.  TORT VRAJITOARE:



Alte modele pentru TORT VRAJITOARE: gasiti pe Modele Tort

5.  TORT TRICK OR TREAT:



Alte modele pentru TORT TRICK OR TREAT: gasiti pe Modele Tort


6.  TORT FANTOMA:



Alte modele pentru TORT FANTOMA: gasiti pe Modele Tort


Muuulte alte modele de decorat tortul de Halloween, pe tema ca Tort Dovleac, Tort R.I.P, Tort Cimitir, etc gasiti pe Modele Tort

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Arpagic Murat

Micuta, rotunda, alba sau rosie, pusa la murat in borcanele mici, o delicatesa pe langa fripturi sau alte bunataturi. Ati ghicit despre ce este vorba? Da, este Arpagicul murat. Pentru aceasta reteta de Arpagic murat puteti folosi arpagic sau orice alt tip de ceapa, insa ar fi indicat sa fie de marime cat mai mica. Chiar daca este ceva mai mult de munca ca la celelalte muraturi (Gogosari murati, Castraveti in otet, Muraturi asortate, Ardei sau gogosari umpluti cu varza, Gogonele in saramura etc.), Arpagicul murat este delicios! Si nici nu poate fi altfel caci gustul de ceapa murata este intr-adevar unic! Partea mai  putin placuta la aceasta reteta consta in curatarea arpagicului de coaja, insa o sa va spun un secret culinar pentru a rezolva aceasta problema cat mai repede si mai simplu posibil. 





Ingrediente (pentru 5 borcane de 400 ml):
-        1kg arpagic
-        1 lingura sare
-        1 lingurita zahar
-        3 linguri otet balsamic
-        5 frunze de dafin
-        1 litru apa
-        5 bete subtiri de hrean

joi, 10 octombrie 2013

Tort Minge

Pentru sarbatorirea zilei de nastere a unui baiat cred ca forma cea mai potrivita a tortului este aceea de... minge! Fie ea minge de fotbal, minge de baschet, minge de tenis sau orice alt sport, tortul in forma de minge va fi minunat! Iata cateva modele de decorat Tort Minge:




Insa muuulte alte modele de Tort Minge gasiti pe Modele Tort.

miercuri, 2 octombrie 2013

Gogonele Murate cu Ceapa

Fiind toamna este vremea muraturilor. In camara cu bunatati cu singuranta toate gospodinele au pus Gogosari murati, Gogosari umpluti cu varza, Gononele murate, Castraveti acri, Muraturi asortate si multe altele… O reteta care se face foarte simplu si care este nemaipomenita este aceea de Gogonele murate cu ceapa. Combinatia dintre gogonele si ceapa, alaturi de condimente, este suuuper. Incercati aceste Gogonele murate cu ceapa si cu siguranta veti nota aceasta reteta in caietul personal de retete pentru iarna.


Ingrediente:

-        2 kg gogonele verzi
-        5 cepe (albe sau rosii)
-        4 linguri sare grunjoasa (de muraturi)
-        400 ml apa
-        200 ml otet
-        7 linguri zahar
-        25 boabe de piper
-        1 lingura boabe de mustar

-        3 foi de dafin