miercuri, 15 mai 2013

Tort de Pasti 2013


Astazi la Reteta de Acasa va prezint un Tort de Pasti  in forma de ou. Pe scurt: un blat de tort, crema, picoturi, frisca si martipan. Iata reteta si ingredientele necesare pentru acest Tort de Pasti in forma de ou.





Ingrediente:

Pentru Blatul de tort:

- 6 oua
- 6 linguri apa
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat


Pentru Crema:

- 2x200 gr  unt
- 200 gr zahar pudra cu gust de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 lingurite cacao

Pentru Decor:

- 13-15 piscoturi (taiate in doua)
-   frisca
-   martipan
-   glazura de ciocolata

sâmbătă, 11 mai 2013

Oua Umplute pentru Copii

Sarbatorile de Pasti au trecut insa anumite preparate le putem pregati si de acum incolo, de exemplu Oua Umplute pentru Copii. Sub forma de Iepurasi, Soricei, Pisicute sau alte animalute, ouale umplute sunt mereu gustoase si pe placul tuturor. Iata o idee de Oua Umplute pentru Copii:


Ingrediente:

- oua
- maioneza
- pate de ficat
- putina sare
- morcov crud
- boabe de piper negru
- bucatele de cascaval etc.

duminică, 5 mai 2013

Cozonac

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat traditional romanesc. Nu exista Paste sau Craciun, nunta sau botez fara ca romanul sa aiba pe masa vestitul Cozonac. Exista multe retete de cozonac si diverse umpluturi pentru el. Iata o reteta simpla al unui cozonac delicios!



Ingrediente pentru 2 cozonaci:

- 1/2 l lapte
- 400 gr zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 5 oua
- 30 ml ulei
- 3 pliculete zahar vanilat
- 40 gr drojdie
- aprox 600 gr faina

Pentru umplutura:
- 200-300 gr rahat
- 200-300 gr nuca
- 2 linguri cacao

vineri, 3 mai 2013

Oua de Pasti

Tocmai am terminat de vopsit Ouale de Pasti. Anul acesta am vopsit ouale in 3 feluri: , vopsite cu hartie ornament speciala de vopsit ouale de Pasti, prin metoda servetelului si pictate cu acuarele (fetita mea le-a pictat). Iata fiecare metoda explicata si exemplificata cu fotografii:


joi, 2 mai 2013

Oua Sculptate

Vopsitul oualor de Pasti este o activitate pe care toata lumea o asteapta cu nerabdare an de an. Indiferent de modalitatea folosita, vopsitrea oualor este speciala. Insa, o activitate cu totul si cu totul speciala este aceea de sculptare a oualor. Nu oricine poate realiza Oua Sculptate, pentru ca aceasta este o arta extraordinara. Este nevoie de muuuulta rabdare, indemanare si bineinteles de ustensile speciale.  Iata cateva zeci de modele de oua sculptate:




Friptura de Miel

Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la Pasti si avem de pregatit multe preparate deosebite, precum oua rosii, cozonac, drob de miel, etc.,  haideti sa facem si o Friptura de Miel, care nu poate sa lipseasca de pe masa la aceasta sarbatoare importanta. 

Ingrediente:

- carne de miel
- sare
- piper
- lamaie
- 4-5 catei usturoi
- otet
- vin alb
- untura de porc