miercuri, 28 noiembrie 2012

Linte cu sos

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat care se poate in aceasta perioada de post, dar nu numai. Este vorba despre cunoscuta Linte cu sos, o mancare delicioasa si hranitoare in acelasi timp.

Ingrediente:

- linte verde
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- frunze de patrunjel verde
- 7-8 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- sare

duminică, 25 noiembrie 2012

Tort Pepene

A trecut  vremea pepenilor si pana vara viitoare mai putem doar sa visam la gustul lor dulce, sa mancam pepene murat sau ... sa facem un Tort Pepene. Este foarte simplu! Iata ce avem de facut:



sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Stiuca la cuptor

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat foarte sanatos dar si foarte gustos. Pentru iubitorii de peste, pregatim astazi o delicioasa Stiuca la cuptor. Este o reteta simpla, sigura si foarte delicioasa. 


Ingrediente:

- 1 sau 2 pesti (STIUCA)
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 4 cepe
- 1 sau 2 lamai
- 1 capatana usturoi
- sare
- ulei de masline
- pasta de tomate
- patrunjel verde
- 2 crengute de cimbru

vineri, 23 noiembrie 2012

Tort Bani

Ati facut cu siguranta muuulte torturi, care mai de care mai frumos si mai gustos, fiecare decorat in fel de fel de culori sau modele. V-ati gandit vreodata cum ar arata un tort care ar avea ca model de decor banii? Haideti sa facem un Tort Bani! Iata ce ar putea iesi: 

luni, 19 noiembrie 2012

Tort de Sf. Andrei

Aveti in familie pe cineva care poarta numele Andrei sau Andreea? Atunci ar trebui sa va pregatiti, caci pe 30 noiembrie ii sarbatorim pe cei care poarta aceste nume sfinte. Si bineinteles, pe langa un cadou frumos, putem sa pregatim si un tort deosebit, un Tort de Sf. Andrei
Iata cateva idei:


sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Pepenele murat

Toate muraturile sunt delicioase, fiecare in felul ei. Insa un gust cu totul aparte il are Pepenele murat. De obicei pepenii care se pun la murat trebuie sa fie de marime mica, pentru a fi mai fragezi si mai gustosi!


vineri, 16 noiembrie 2012

Ciorba de varza

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta de ciorba, cu siguranta pe gustul multora, mai ales a celor din Ardeal. Este vorba de Ciorba de varza, o ciorba foarte gustoasa care se prepara rapid si poate fi facuta de post sau nu. Eu va prezint reteta de Ciorba de varza de post, dar dumneavoastra puteti sa-i adaugati niste creste de slanina prajita sau niste costita afumata. Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro.


Ingrediente:

- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 varza
- 1 ardei gras rosu
- pasta de tomate sau bulion
- cimbru
- sare
- patrunjel verde (optional)

marți, 13 noiembrie 2012

Tort Mos Craciun

Se apropie cu pasi repezi iarna si impreuna cu ea vin si mult asteptatele sarbatori de iarna. Haideti sa ne gandim de acum la tortul pe care-l vom pregati pentru seara cand il asteptam pe Mosul nostru drag. Cred ca cel mai potrivit ar fi un Tort  Mos Craciun. Acesta poate fi facut dintr-un blat de tort de forma rotunda sau dreptunghiulara pe care  mai apoi il decorati cu frisca sau crema; un tort cu totul deosebit va iesi daca folositi martipan.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Tort Lacramioara

Astazi va propun inca un model de tort, mai ale pentru pasionatii de flori: Tortul Lacramioara. Acesta poate fi facut dintr-un blat rotund sau dreptunghiular pe care mai apoi il ornati dupa cum doriti. Important este ca pe tort sa apara minunatele lacramioare sau margaritare, cum sunt numite in popor.

joi, 8 noiembrie 2012

Briose de Craciun

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un desert pe care puteti sa-l pregatiti in preajma sarbatorilor de iarna; este vorba despre Briose de Craciun. Este o reteta care se prepara usor si minunatele briose vesel colorate vor fi pe placul tuturor, dar mai ales al copiilor.


Ingrediente:


- 1 margarina
- 500 g zahar
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 g faina


joi, 1 noiembrie 2012

Tort Avion

Astazi va propun un lat model de tort: Tortul Avion. Acesta poate fi facut dintr-un blat dreptunghiular pe care mai apoi il decupati si il ornati dupa bunul plac. Sau puteti folosi o forma de tort speciala pentru acest tip de tort.