vineri, 28 septembrie 2012

Tocanita de cartofi

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat traditional; este o reteta pe cat de veche, pe atat de gustoasa si hranitoare. Unii o numesc "mancarea saracului", dar uneori parca simti nevoia de ceva mai simplu, fara carne sau prea multa grasime. Asa ca, haideti sa facem Tocanita  de cartofi. Simplu si usor de preparat! Este o reteta de post, dar poate fi preparata si cu carne.



Ingrediente:

- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 6 catei de usturoi 
- sare
- piper
- ulei
- frunze de patrunjel verde

joi, 27 septembrie 2012

Buchetele la cuptor

Va place carnea de pui? Daca da, va invit sa incercati o noua reteta cu copanele si aripioare de pui la cuptor. Este o reteta deosebita datorita modului de preparare. Cu ajutorul foliei de aluminiu, in care vom pune ingredientele, vom realiza asa numitele Buchetele la cuptor. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmam si ingredientele pe care le folosim pentru 8 buchetele la cuptor.


Ingrediente (pentru 8 portii):

- 8 copanele de pui

- 8 aripioare de pui
- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 1 rosie mare
- 24 catei de usturoi
- 8 pastai de fasole verde
- 3 cepe
- sare
- piper
- ulei


miercuri, 26 septembrie 2012

Gogonele murate

Astazi la Reteta de Acasa va propun sa mai punem ceva acru in camara cu bunatati pentru iarna; pe langa alte muraturi ca gogosari acri, castraveti murati, ardei umpluti cu varza, si multe altele, haideti sa punem si niste Gogonele murate. Unii oameni prefera gogonelele in saramura, altii gogonelele in otet. Reteta pe care v-o propun este foarte simplu de realizat.


Ingrediente:

- gogonele verzi
- castraveti (facultativ)
- otet
- hrean
- catei de usturoi
- sare
- boabe de mustar
- frunze de telina
- bete de marar

marți, 25 septembrie 2012

Placinta cu dovleac placintar

Pentru ca inca este toamna si piata este plina cu de toate, astazi va prezint un preparat foarte usor de facut, foarte delicios si nu in ultimul rand o delicatesa de sezon; este vorba despre Placinta cu dovleac placintar. Iata ce avem de facut si de ce ingrediente avem nevoie pentru Placinta cu dovleac placintar: 


Ingrediente:

- 1 dovleac placintar
- 1 pachet de foi de placinta
- 4 linguri zahar
- putin ulei

luni, 24 septembrie 2012

Morcovi la congelator


Astazi la Reteta de Acasa va propun sa mai pregatim pentru iarna niste MORCOVI LA CONGELATOR. De data aceasta insa, nu-i mai punem intregi sau taiati in doua, ci rasi sau taiati cu robotul de bucatarie, pentru a fi gara pregatiti pentru ciorbe, pilaf, sau alte mancaruri. La iarna, ne va fi muuult mai usor!

Ingrediente:

- morcovi proaspeti

vineri, 21 septembrie 2012

Tort Fluturas


Ati facut un blat de tort si nu stiti cum sa-l ornati?! Iata o idee: haideti sa-l facem fluturas. Daca ati facut blatul rotund este si mai bine pentru ca il taiati in doua: veti avea doua jumatati de cerc. Apoi le puneti unul langa celalalt, spate in spate, ca in imaginea de mai jos, apoi il decorati cat mai vesel, cu cat mai multe culori. Tort Fluturas! Foarte frumos! Iata cateva idei simple dar de efect!


joi, 20 septembrie 2012

Gogosari umpluti cu varza


Astazi la Reteta de Acasa va invit sa mai punem ceva in camara cu bunatati pentru iarna. Este un preparat delicios, mai ales pentru iubitorii de muraturi; este vorba despre Gogosari umpluti cu varza care merg foarte bine alaturi de multe feluri de mancare.

Ingrediente:

- 2 kg gogosari
- 3 kg varza
- 2 legaturi frunze de telina
- 2 radacini de hrean
- 2 crengute cimbru
- bete de marar

Pentru 1 litru de saramura:
- 400 ml otet
- 600 ml apa
- 15 g sare
- 10 g zahar
- 10 boabe de piper
- 1 foaie de dafin

miercuri, 19 septembrie 2012

Tort Carte


A inceput un nou an scolar. In aceasta perioada toata lumea, de la parinti la elevi si profesori, se afla in lumea cartilor. Cumparam manuale, culegeri, caiete speciale si multe altele. Ce-ar fi sa cumparam sau mai bine sa facem o carte... de mancare, o carte dulce?! Un Tort Carte! Dupa ce am facut un blat de tort il decoram cu frisca, crema, fondant, etc. Iata cateva idei de decorat Tortul Carte:

marți, 18 septembrie 2012

Piure de cartofi cu sos


Astazi la Reteta de Acasa va propun sa facem un preparat clasic: piure de cartofi; si pentru ca gustul sa fie mult mai bun, mai ales daca folosim acest piure de cartofi ca garnitura pe langa o friptura de exemplu, atunci haideti sa facem si un sos pentru piureul de cartofi. Asadar astazi gtim Piure de cartofi cu sos.

Ingrediente:

Pentru piureul de cartofi:-  cartofi
- lapte
- unt
- sare

Pentru sos:
- 2 cepe
- 2 ardei, unul rosu si unul verde
- 2 rosii
- sare
- piper

luni, 17 septembrie 2012

Tort Prima Zi de Scoala

Astazi este prima zi de scoala din noul an scolar 2012-2013.  Multa bafta tuturor elevilor, de la cei mai mici bobocei care au pasit in clasa 0 si pana la cei mai mari! Haideti sa le uram succes la invatatura intr-un mod dulce, adica cu un Tort Prima Zi de Scoala. Dupa ce ati facut un blat, il decorati dupa propria imaginatie dar tinand cont ca astazi a inceput scoala! Iata cateva idei: 

Ardei iute in otet

Astazi la Reteta de Acasa va invit sa mai pregatim ceva pentru iarna. Pe langa ardei grasi, gogosari, castraveti, varza si alte legume, pentru iarna mai pregatim si Ardei iute in otet, care merg foarte bine alaturi de multe feluri de mancare. Este o reteta foarte simpla; iata ce trebuie sa facem:

Ingrediente:

- ardei iute
- hrean
- boabe de mustar
- otet
- pastai de fasole verde

duminică, 16 septembrie 2012

Cartofi prajiti cu ciuperci si usturoi

Cartofii prajiti sunt preferatii multora.... Si ai mei, trebuie sa recunosc! De aceea astazi va propun sa preparam cartofi prajiti, dar nu asa simpli, ci impreuna cu alte doua ingrediente foarte gustoase: ciuperci si usturoi. Asadar, haideti sa facem Cartofi prajiti cu ciuperci si usturoi.

Ingrediente:

- 1 kg cartofi
- 1 cutie de ciuperci conservate
- 4 linguri ulei
- 1 capatana usturoi
- piper
- sare

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Muraturi asortate la butoi


Acum in plina toamna cand inca mai pregatim camara pentru iarna, va propun o reteta de muraturi, dar nu castraveti murati sau gogosari murati, ci Muraturi asortate la butoi. Daca nu aveti butoi puteti folosi un borcan mare, de 10 sau 15 l. Important este sa respectati cantitatile pentru saramura. 

Ingrediente pentru 10 l de saramura:

- 10 l apa
- 1 l otet
- 350 g sare
- 1 lingurita seminte mustar

vineri, 14 septembrie 2012

Castraveti murati

Astazi va prezentam inca o reteta pentru iarna; este vorba despre Castraveti murati.  Este o reteta deosebita pentru ca este faptul ca daca vom pune castravetii la murat dupa aceasta reteta, atunci la iarna sigur vom avea castraveciori tari, acri si deliciosi. Important este sa respectam pasii pe care trebuie sa-i facem in cele trei zile cat dureaza procesul de acrit castravetii. Chiar si o incepatoare intr-ale bucatariei va avea succes deplin!

Ingrediente:

- 4,5 kg castraveti proaspeti
- 1 pliculet boabe de mustar
- 1 pliculet boabe de piper negru
- 1 -2 morcovi
- catei de usturoi
- foi de dafin
- radacina de hrean
- bete de marar
- ardei iute (optional)
- aprox. 5 l apa
- 5 linguri sare de muraturi

joi, 13 septembrie 2012

Tort Neinfricata

Azi la Reteta de Acasa va propun sa facem un tort care are ca tema un personaj la mare cautare in aceasta perioada. Toti copiii vor sa vada celebrul film Neinfricata sau denumirea lui originala Brave. Asadar, daca vreti sa faceti un tort "la moda" puteti sa incercati unul cu celebra Neinfricata. 


Iata ce aveti de facut:

miercuri, 12 septembrie 2012

Reteta de acasa: 6 iunie 2012 - Muschi de porc cu legume

De data aceasta la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte buna care are la baza muschiuletul de porc si legumele.  Aceasta delicatesa se numeste Muschi de porc cu legume. 

Ingrediente

- 1 kg muschi de porc (file)
- 1 lingura unt
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 5-6 rosii
- usturoi proaspat
- cimbru verde
- patrunjel verde
- sare
- piper

marți, 11 septembrie 2012

Reteta de acasa :10 mai 2012 - Peste cu sos alb la cuptor

Astazi la reteta de acasa Simona Mihaescu v-a prezentat o reteta cu peste care se prepara foarte simplu si care se numeste Peste cu sos alb la cuptor. 


Ingrediente

- 2 fileuri peste alb 
- 1 lingura unt
- 1 lingura mustar
- 1 cana lapte
- 1 ceasca smantana
- 150 g branza cedar
- 3 cartofi fierti
- patrunjel verde
- 2 frunze dafin
- pesmet
- sare
- piper

luni, 10 septembrie 2012

Tort Care Bears

Daca vreti sa facei un tort pentru un botez sau pentru ziua copilului dumneavoastra care are un anisor sau doi, atunci puteti alege sa faceti un Tort Care Bears. Acesti ursuleti draguti sunt foarte iubiti de cei mici; pe buna dreptate! Sunt tare simpatici!


duminică, 9 septembrie 2012

Tort Mickey Mouse

Daca vreti sa faceti un tort pentru ziua copilul dumneavoastra si personajele lui Walt Disney sunt printre preferatele lui, atunci puteti face un minunat Tort Mickey Mouse care cu siguranta va fi foarte apreciat de cel mic. 



sâmbătă, 8 septembrie 2012

Patrunjel verde pentru iarna

Este toamna si trebuie sa pregatim multe conserve pentru iarna. Pe langa muraturi si conserve, la iarna vom avea nevoie si de verdeturi. De aceea, astazi va invit sa pregatim niste Patrunjel verde pentru iarna care se pastreaza foarte bine la congelator. Iata in continuare ce trebuie sa facem:



Ingrediente:

- patrunjel verde

vineri, 7 septembrie 2012

Rosii pentru iarna

Pe langa morcovi, dovlecei, fasole si multe altele, pentru iarna trebuie sa pregatim si rosii. De aceea, astazi la Reteta de Acasa va propun sa pregatim ROSIILE PENTRU IARNA. Putem sa facem acest lucru in multe moduri, dar cel mai simplu si mai sigur este sa le punem la congelator. Se vor pastra proaspete si nu se vor acri, iar in plina iarna scoatem punguta din congelator si punem rosiile direct in mancare.



Ingrediente:

- rosii proaspete

joi, 6 septembrie 2012

Castraveti in saramura

Astazi la reteta de acasa va prezint o alta reteta de castraveti murati pentru iarna. Daca nu va plac castravetii opariti sau cei cu zahar, atunci puteti sa pregatiti Castraveti in saramura. Sunt mult mai usor de preparat! In continuare va descriu reteta de Castraveti in saramura pentru un borcan de 3 l.

Ingrediente:

- castraveti proaspeti
- 3 linguri sare
- 1 lingura otet
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa potrivita
- 3 bucati hrean 
- 1 lingurita boabe de mustar
- crengute de marar
- 1 crenguta de cimbru
- rondele de morcov
- boabe de piper
- foi de dafin

miercuri, 5 septembrie 2012

Morcovi pentru iarna

Astazi la Reteta de Acasa va propun sa pregatim MORCOVII PENTRU IARNA. Cel mai usor, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc si nu au pivnite sau beciuri unde sa-si pastreze toate legumele, fructele, muraturile, etc. este sa curatam morcovii si sa-i punem la congelator. Baietelul meu ma "ajuta"!


Ingrediente:

- morcovi proaspeti

marți, 4 septembrie 2012

Castraveti cu branza

Iata un aperitiv deosebit de gustos si usor de facut: Castraveti cu branza. Sunt gustosi si arata foarte bine pe platourile mai mici sau mai mari de la mesele festive.


Ingrediente:

- castraveti proaspeti
- branza proaspata de vaci sau crema de branza
- putina sare
- marar verde (facultativ)
- salata iceberg
- masline
- ardei

luni, 3 septembrie 2012

Rosii si ardei pentru iarna


Este toamna si trebuie sa pregatim camara pentru iarna. De aceea, astazi la Reteta de Acasa va propun un preparat sanatos si delicios pe care-l veti folosi la multe mancaruri pe perioada zilelor de iarna; este vorba despre Rosii si ardei pentru iarna. Este foarte usor de facut si partea cea mai interesanta este ca la aceste Rosii si ardei pentru iarna nu folositi nici un condiment. Fara sare, piper, ulei, otet, apa, etc, aceasta reteta este sigura si usor de preparat. Aceasta combinatie de rosii si ardei o puteti folosi la multe feluri de mancare, de la ciorbe pana la tocanite, sosuri, etc.


Ingrediente:

- ardei grasi
- rosii

duminică, 2 septembrie 2012

Tort Madagascar

Un tort minunat, colorat si foooarte vesel poate fi facut avand ca tema personajele indragitului film de desene animate intitulat Madagascar. O multime de animalute simpatice si vesele pot fi facute din martipan de diferite culori si apoi puse pe un blat de tort imbracat de asemenea in martipan sau pur si simplu in crema de tort. Asadar, iata cateva modele de Tort Madagascar.